lørdag den 19. januar 2013

Smører du dig selv ind i farlige kemikalier hver dag ?


Din hud er kroppens største organ. Uanset hvad du lægger på (eller i) din krop, herunder balsam, deodorant, tandpasta og lotion, der absorberes og enten fremskynder et godt helbred eller skaber kaos i dit system.

Ved du egentlig hvad der er i dine hudplejeprodukter? Mange produkter vi bruger indeholder skrappe kemikalier, parabener (som er blevet forbundet med kræft), og kunstige ingredienser.

Vil du høre om et par af de hudpleje ingredienser, der kan forårsage problemer med dit helbred ?

1. Parabener. Ingredienser som methylparaben eller butylparaben er almindelige i mange skønhedsprodukter. De er blevet fundet i brystkræfttumorer og har været forbundet med alvorlige langvarige sygdomme. De er også betragtet som hormonforstyrrende stoffer og kan forårsage reproduktive problemer. Undgå produkter med parabener for enhver pris.

2. Parfume. Medmindre du bruger et produkt, der er parfumeret med æteriske olier, bruger de fleste virksomheder kemikalier til at skabe kunstig duft. Udover at skabe et allergi problem, kan kemisk lavede duftstoffer være hormon forstyrrende. For at være sikker, skal du vælge produkter, fremstillet med æteriske olier eller naturlige dufte.

3. Konserveringsmidler. For at forlænge produkternes levetid, bruger virksomhederne konserveringsmidler, såsom methylisothiazolinon og methylchloroisothiazolinone som kan være en nervegift. Kig på etiketterne på de produkter, du bruger, og sørg for at det ikke er proppet med konserveringsmidler.


Hvad kan du gøre ved det?

Start med at sætte dig ind i de forskellige ingredienser, der kan være i sæbe, make-up, creme osv. Tjek indholdet nøje på et produkt før du køber det.

Ønsker du at få ”ryddet op” i din krop med en udrensningskur og starte på en frisk, så er jeg klar til at hjælpe dig.

Kilder:

- Skin Deep databasen fra Environmental Working Group www.ewg.org/skindeep 

- Miljøministeriet: www.mst.dk/Borger/Kemikalier/


Ingen kommentarer:

Send en kommentar